דלקת גרון

    דלקת גרון / לוע התוקפת את הלוע בתוך הגרון, שכיחה ומקובלת בכל בית מספר פעמים בשנה ובמיוחד בעונת החורף. בד"כ נגרמת מזיהום ויראלי אך לפעמים גם מזיהום חיידקי.

    ילדים רבים מגיעים למרפאה עם דלקת גרון כרונית. כלומר, מצב של דלקות גרון חוזרות ובלתי נשלטות. בחלק מהמקרים התופעה מתחילה עם כניסתם לגן, כדור השלג מתחיל עם התקררות פה, נזלת שם ולאט לאט העסק מתפתח והופך לבעייתי, וההורים עומדים בדילמה קשה, כל פעם מחדש – האם לתת אנטיביוטיקה או לא?

    בפעמים הראשונות, לרוב אין דילמה ("פעם אחת או שניים אנטיביוטיקה לא תהרוג אף אחד"), אך אחרי שלוש או חמש סטים של טיפול אנטיביוטי, כבר מתחילים לשאול שאלות ולחפש פתרונות יצירתיים אחרים. לצערי הרב, ילדים רבים מגיעים למרפאה רק אחרי עשר או חמש עשרה סטים של אנטיביוטיקה ובגיל מאוד צעיר.

    חבל, אפשר למנוע את המקרים האלה, אבל לשמחתי יותר טוב מאוחר מאשר אף פעם, כי גם במקרים החמורים ביותר שהילדים היו כבר רגל אחת בתוך הניתוח, ניתן היה לשקם את מערכת החיסון ולהבריא לחלוטין את הילד.

     

    מה נרגיש כשיש דלקת גרון?

    כאב בגרון וכאב בבליעה, חום, אפשרות של הגדלת בלוטות הלימפה בצוואר, לעיתים כאב בעורף או כאב ראש וכשנעשה ספירת דם, כדוריות הדם הלבנות תהיה גבוהה.

    לרוב, דלקת גרון מופיעה כתוצאה ובזמן ווירוס כמו שפעת או התקררות רגילה או כתוצאה מסטרפטוקוק (חיידק נפוץ שאוהב להתיישב בגרון ולגרום לדלקת גרון).

     

    דלקת שקדים

    דלקת של השקדים הנמצאים בבסיס הלשון, דומה ביותר לדלקת גרון ומרגישה מאוד דומה. לעיתים יופיעו התופעות של דלקת גרון, אך הדלקת מרכזת בשקדים בלבד או בשקדים ובגרון ביחד. דלקת שקדים שכיחה במרפאה בדיוק כמו דלקת גרון וגם מטופלת באותו האופן, אך במקרה של דלקת שקדים הטיפול המודרני ממליץ (כאשר יש מקרים חוזרים רבים), על ניתוח להוצאת השקדים.

     הטיפול הרגיל בדלקת גרון או בדלקת שקדים מתמקד במשככי כאב, כדורים למציצה, או אנטיביוטיקה במקרים של חיידק (חובה לעבור משטח גרון לפני לקיחת האנטיביוטיקה).

     

    כיצד רפואה סינית ורפואה טבעית עוזרת לכם לכאבי הגרון?

    במקרה של דלקת גרון, הטיפול בדלקת גרון באמצעות רפואה סינית מתחלק לשניים: מניעה וטיפול אקוטי.

    בשלב שבו יש כאבים חזקים ודלקת גרון קשה, ניתן ע"י דיקור וצמחי מרפא להפחית את הכאבים ולרפא את דלקת הגרון. חשוב לתפוס את הדלקת בהתחלה וכך אפשר להעלים את הכאב גם במידה והיא חיידקית וגם וויראלית.

     במקרים בהם יש דלקת גרון אקוטית, אבל שחוזרת מספר פעמים בשנה (בצורה חמורה או קלה), צריך לשלב טיפולים מנעתים. נחזק את מערכת החיסון, נפחית ונשקם את הרירית הדלקתית בגרון  ונתמקד בעיקר בדיקור, בצמחי מרפא מחזקים ובתזונה.

     

    טיפים חשובים שיכולים להקל באופן מקומי:

    • גרגור של מי מלח + 4 טיפות של שמן עץ התה, כל שעתיים.
    • שימוש באכינצאה בצורה של תרסיס ישירות לגרון או בכדורי מציצה.
    • שתיית 5 כוסות תה ביום מצמחי קלנדולה, תה ירוק וסמבוק שחור (כפית מכל אחד לכוס תה).
    • במקרה של דלקות חוזרות מסוג סטרפטוקוק (חיידק)- להרתיח עלים של עץ הזית בסיר גדול עד רתיחה + 10 דקות על אש קטנה, לסנן ולהמשיך להרתיח את המים על אש קטנה עוד עשר דקות ולשתות 5 כוסות ביום למשך שבוע.
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support