טיפול בצרבות

    צרבת / רפלוקס של הקיבה

    צרבת היא התופעה השכיחה ביותר במרפאות המתמחות במערכת העיכול. ברוב המקרים צרבת מתחילה מגיל 30 ובלי הבדלים מיוחדים בין גברים לנשים. מול הרפואה המודרנית שנותנת פתרונות לא מועילים במיוחד, הרפואה הסינית מצטיינת בטיפול בצרבת ומעלימה אותה תוך זמן קצר.

    איך מרגישים בזמן צרבת?

    התחושה הקלאסית של צרבת היא כמובן צריבה באזור בית החזה או מפתח הלב. התרגום מאנגלית של צרבת הוא – שריפה בלב. אכן התחושה הקלאסית של צרבת היא שריפה באזור הלב, אבל בנוסף לצריבה או שריפה באזור בית החזה יכולים להופיע סימנים של צריבה באזור עליון של הוושט או רק צריבה בגרון, כאב גרון שמגיע לעיתים תכופות או חוזר על עצמו, הרגשה שיש משהו תקוע בגרון, סינוסיטיס, ליחה שתקועה בגרון, תחושת צריבה או תחושה לא נעימה בלסתות או באוזניים (עשן יוצא מהאוזניים) שיעול, רעב, ) לעיתים רעב גדול ששום כמות של אוכל לא עוזרת) ובחילות.

     

    הגורמים העיקריים לצרבת

    • תזונה הגורמת לעודף חומציות בדם ובקיבה
    • רגישות או אלרגיה למזון
    • מצב רגשי, סטרס ממושך. בחלק גדול מהמקרים אני עד לכך שמצב רגשי גורם לעודף חומציות ולתפקוד לא תקין של הסוגר (באופן זמני או קבוע).
    • חיידק הליקובקטר פילורי. קיים לחלק גדול מהאוכלוסייה, יש כאלה שמודעים אליו ואל תופעותיו ויש כאלה שעדיין לא. דרך ההדבקות היא במגע, צואה או רוק. כיום מעריכים שהליקובקטר פילורי הוא הסיבה העיקרית לצרבת והסיבה העיקרית לדלקת הקיבה ולאולקוס. ניתן לבדוק האם קיים החיידק ע"י מספר בדיקות. הבדיקה העיקרית היא בדיקת נשיפה, אך ניתן גם לבדוק את קיומו ע"י לקיחת ביופסיה במהלך בדיקת גסטרוסקופיה, בדיקת אנטיגן החיידק בצואה או בדיקת נוגדני חיידק בבדיקת דם.
    • תרופות שונות בשימוש ממושך כמו אדוויל, אספירין (פוגעות ברירית הקיבה).

     

    רפלוקס, למה הכוונה?

    רפלוקס  הוא מצב של זרימה חוזרת של חומצה מהקיבה אל הוושט. אחת התופעות המוכרות כתוצאה מרפלוקס היא צרבת או דלקת של הוושט. שסתום (ספינקטר) המכוון את מעבר המזון וממוקם בין הוושט לקיבה, הוא למעשה שריר אשר תפקידו להיפתח כאשר מגיע מזון לכיוון הקיבה להיסגר לחסום את הדרך למזון ולמיצי העיכול חזרה מהקיבה אל הוושט (חשוב להגיד שבקיבה יש חומצה שיכולה להיות רק בקיבה. בכל מקום אחר, היא פשוט תעשה נזק לריריות ותשרוף אותם).כששסתום זה נחלש או אינו מגיב , מזון ומיצי קיבה חוזרים למעלה אל הוושט וגורמים לתחושת הצרבת ולנזק לוושט.

    בקע סרעפתי במצב של בקע בסרעפת ישנה בליטה של החלק העליון של הקיבה דרך פתח בתוך הסרעפת. הבקע גורם להיחלשות או לחוסר תפקוד תקין של השסתום הנמצא בין הוושט לקיבה והוא אחד הגורמים העיקריים לרפלוקס או צרבת.

    הגורמים לבקע סרעפתי הגורמים לבקע של הסרעפת הם – השמנת יתר, הריון, שיעול ממושך ביותר, מאמץ גופני המגדיל את הלחץ על שרירי הבטן, הקאות מרובות ולעיתים רבות אין סיבה מדויקת להופעת הבקע או שהבקע הוא מלידה.

    בקע סרעפתי בדרך כלל אינו מצריך טיפול, אך יש לטפל בזרימה החוזרת של חומצה (רפלוקס) המלווה את התופעה, על מנת למנוע פגיעה של הוושט. במקרים בודדים הבקע מלופף סביב כלי דם ויכול לעצור את אספקת הדם לאיברים אותם מזינים כלי דם אלה. לכן גם מצב זה מצריך טיפול מידי (ניתוחי).

     

    מהן שיטות האבחון לרפלוקס, צרבת או בקע סרעפתי?

    • בדיקת בריום – בדיקה לא פולשנית, ע"י רנטגן. פחות שכיחה היום מכיוון שלא במיוחד מדויקת ומכיוון שלפני הבדיקה צריך לעבור תהליך לא נעים של שתיית חומר משלשל ושתיית הבריום.
    • גסטרוסקופיה – הבדיקה השכיחה ביותר כיום. מעט פולשנית ולא נעימה, אבל אורכת מספר דקות בודדות בטשטוש. החדרת צינור דק (בסופו ישנה מצלמה זעירה), דרך הפה עד הקיבה והתריסריון. בדיקה זו מאפשרת לראות האם קיימות דלקות, כיבים וגידולים בקיבה, בוושט או בתריסריון. בנוסף ניתן לקחת דגימות (ביופסיה) במהלך הבדיקה.
    • מנומטריה וניטור חומצה בוושט – שתי בדיקות שמאפשרות לדעת את רמת החומציות בקיבה ורמת הרפלוקס.

     

    טיפול רפואי לתופעת הרפלוקס וצרבת

    הטיפול הרפואי המקובל לתופעת צרבת או רפלוקס הוא כדורים שונים להורדת החומציות. במידה ונמצא חיידק בקיבה, משלבים עם הטיפול של נוגדי החומצה, גם טיפול באנטיביוטיקה. ישנה אופציה ניתוחית במצבים מסוימים של צרבת או רפלוקס הנגרם כתוצאה מתפקוד לקוי של השסתום.

    קצת מידע על נוגדי חומצה לטיפול בצרבת

     

    ישנם מספר סוגים של נוגדי חומצה שהרפואה משתמשת לצרבת ורפלוקס:

    • נוגדי חומצה קלים – לא בהכרח דורשים מרשם רפואי, לדוגמת טאמס, מאלוקס או סילאין. עיקרון התרופות הוא בהורדת רמת החומציות בעזרת מינרלים כגון סידן ומגנזיום. נוגדי החומצה מהסוג הזה עושים את העבודה מצוין במקרים קלים יחסית של צרבת, וחשוב לזכור שמדובר בפתרון זמני בלבד של הקלה ברמת הצרבת ולא פתרון שנוגע בשורש הבעיה.
    • תופעות לוואי – עודף במגנזיום יכול להוביל לשלשולים ולחולשה של הכליות, עודף אלומיניום יכול להוביל לעצירות ומחסור בזרחן. באופן כללי עלול להיווצר מצב הפוך, שבו יש חוסר בחומציות שיוצר עודף חומציות.

    נוגדי חומצה ומפחיתי צרבת – מעכבי H2

    H2 הם קולטנים של היסטמין שנמצאים בקיבה. כאשר יש גירוי של היסטמין בגוף, הקולטנים נוצרים ויוצרים חומצה בקיבה. התרופות מסוג זה מעכבות או חוסמות את גירוי הקולטנים ובכך יורדת רמת החומציות.   דוגמאות לתרופות מסוג זה הן – גסטרו, טגאמט, זנטק, סימיטג, זנידקס ועוד

     

    תופעות לוואי של מעכבי H2

    בחילות, פריחה, טשטוש, עייפות, חולשת שרירים וכמובן סיכוי גדול לצרבת חזקה יותר לאחר שימוש ממושך.

    נוגדי חומצה ומפחיתי צרבת – מעכבי משאבת פרוטונים – PPI

    תרופות אלה עובדות על עיקרון דומה לקודמות.

    דוגמאות לתרופות מסוג זה הן – זוטון, לוסק, קונטרלוק, אומפרדקס, לנטון ועוד

     

    תופעות לוואי של PPI

    כאבי בטן, שלשולים, עצירות, בחילות, הקאות, כאבי ראש וסחרחורת, פגיעה בתפקודי כבד, פריחה על העור, חוסר ויטמין B12 (מפריע לספיגתו). בדומה, אך באופן קיצוני יותר, כשנפסיק את התרופות לאחר שימוש ממושך, נעלה בלהבות, הצרבת תתחזק מאוד ויהיה קשה מאוד לא לחזור לקחת אותן (סוג של התמכרות).

     

    מכבים את השריפה – טיפול טבעי מוצלח ע"י רפואה סינית בצרבת ורפלוקס

    לרפואה הסינית ולרפואה הטבעית, ישנן המון פתרונות לטיפול בצרבת והמון תחליפים לתרופות הניתנות שעלולות לגרום לתופעות לוואי.

    ברוב המקרים של רפלוקס וצרבות שטיפלתי בעבר, היו תוצאות מרשימות ומוצלחות ביותר.

     

    איך ניתן להקל על הצרבת?

    • תזונה נכונה – ע"י תזונה בלבד ניתן להפחית משמעותית את הצרבת. בטיפול נרכיב תפריט שיתאים לאורח חייכם וישפר את הצרבות.
    • הימנעות ממזונות מחמירים – כגון אוכל מטוגן, שומנים, סוכרים, אלכוהול והוספת מזונות בסיסיים ולא חומציים,  יכולה לשפר את מצבכם, וחשוב להוסיף תזונה אשר מחזקת את אנרגיית הכבד (אחראי על השרירים בגוף על פי הרפואה הסינית- השסתום הוא שריר), מחזקת את אנרגיית הכליות (מזינה את הכבד) ומזונות אשר יכולים לטפל בדלקת שנוצרה בוושט או בקיבה (אבקת קוזו, פישתן, לימון…). בנוסף, חשוב לאכול 5 ארוחות ביום ולהימנע מארוחות גדולות ומכבידות. 
    • תוספי תזונה – ישנם תוספי תזונה חזקים ביותר שיכולים להחליף בקלות את התרופות לטיפול בצרבת. חלק מהתוספים מבוסס על מינרלים נוגדי חומצה וחלק אחר מבוסס על צמחי מרפא.
    • צמחי מרפא – דרך נוספת ומצוינת לטיפול בצרבות! טיפול יעיל ביותר לחיזוק השסתום, הקלה על הצרבת וטיפול בדלקת בוושט ובקיבה. צמחי המרפא נקבעים על פי אבחון מדויק, נבחרים בהתאם לחומרת המצב ומשתנים במקביל לשינוי והטבת הצרבת.
    • דיקור סיני – הוא כלי מצוין, נוסף, לחיזוק אנרגיית הכליות והכבד והקלה מיידית של הצרבות. בנוסף לפתרון מהיר של הצרבת, הדיקור עוזר בפתרון מקור הבעיה ולכן התוספת שלו היא חשובה ביותר לטיפול השלם בצרבת וברפלוקס.
    • שינוי אורח חיים – הוא כלי חשוב בטיפול ברפלוקס. השינויים כוללים הפחתת כמות העישון והאלכוהול, הפחתת מתחים, שינה על הגב עם הגבהה של 25 ס"מ לפחות, או שינה על צד שמאל, שינוי הרגלי אכילה (במיוחד לא לישון לאחר ארוחה, לא לעשות פעילות גופנית לאחר ארוחה, להימנע מאכילת פירות כקינוח, ולהימנע משתייה בזמן הארוחה).

    טיפים לטיפול בצרבת בבית

    השכיבה על צד שמאל יכולה לעזור משום שכך הקיבה יורדת מתחת לקו הוושט. בשיטה מקובלת נוספת ישנים כאשר חצי הגוף העליון מוטה25 ס"מ למעלה על ידי כריות.

    • לימון/חומץ תפוחים – סוחטים חצי לימון לתוך כוס מים או מערבבים כף חומץ תפוחים בכוס מים ושותים על קיבה ריקה בבוקר. המשקה מאזן את חומציות הקיבה ומונעת הפרשת יתר של חומצה וצרבת.
    • תפוחי אדמה – מרסקים בבלנדר תפוח אדמה טרי עם קליפתו מערבבים בכמות שווה של מים ושותים על קיבה ריקה שלוש פעמים ביום. תפוח האדמה מרגיע את ריריות, מטפל בדלקתיות הקיבה ויוצר שכבה מגינה ומקל מקומית ולאורך זמן על צרבת.
    • סודה לאפיה – מערבבים כפית סודה לאפיה בחצי כוס מים ושותים על קיבה ריקה. הסודה כבסיס סותרת את החומצה.
    • ליקוריש/ שוש קירח / GAN CAO – צמח ממריץ, אנטי דלקתי המעודד את התחדשות ריריות הקיבה ומוריד את רמת הצרבת. מומלץ לשתות 4-3 כוסות ליום ביחס של כפית על כוס מים. ניתן לאכול אותו גם בצורתו הטבעית במציצה. אינו מומלץ לסובלים מלחץ דם גבוה.
    • אלוורה – הקקטוס הידוע שלמיץ שלו איכויות ריפוי מדהימות. ניתן לשתות כמיץ או ליטול בקפסולות. האלוורה מגן על ריריות הקיבה, אנטי דלקתי ואנטי בקטריאלי. כמו כן בטוח לשימוש גם לבעלי לחץ דם גבוה. האלוורה משלשל במינונים גבוהים.

    לסיכום,

    חשוב לזכור- ההמלצות לא מחליפות טיפול וייעוץ מקצועי! אלה רק מספר קטן של טיפים ודרכים שיכולים לעזור לכם להפחית את הצרבת בבית, אבל חשוב להגיע לטיפול על מנת לאזן את המערכת ולטפל בשורש הבעיה.

    הטיפול ברפואה סינית בצרבות וברפלוקס הוא טיפול יעיל ביותר אשר מונע ברוב המקרים (אם לא בכולם) שימוש בתרופות, הפחתה בתרופות ומניעת ניתוחים וסיבוכים נוספים של הצרבת.

     

     

    מידע נוסף בנושא

    טיפול בצרבת באופן טבעי

    טיפול בצרבות הוא  אחד הטיפולים היותר נפוצים בכלל, וברפואה הסינית בפרט. זיו אלקלעי מומחה לדיקור סיני ולרפואה סינית, מתמחה בין השאר גם בטיפול יעיל בצרבות מטרידות וכואבות. בשורות הבאות נרחיב מעט את היריעה בנושא הצרבות, הגורמים להן  והסכנה שבצידן. בנוסף, נעסוק בשיטות ריפוי שונות וההשפעה הצפויה שלהן על עוצמת הצרבות והתכיפות שלהן.

    טיפול בצרבות – מהי צרבת ולמה זה לא נעים

    צרבת היא תחושת כאב חזק מאד וצריבה, המתפשטת מהקיבה וכלפי מעלה בוושט לעבר הגרון. הכאב נוצר בגלל עליה בחומציות בתוך הקיבה, שכאשר היא מתפשטת כלפי מעלה היא גורמת להרגשת הצריבה כאמור. מעבר לאי הנוחות שבהרגשת הצריבה, חומציות גבוהה של הקיבה במשך זמן ארוך, עלולה בסיכומו של דבר לגרום לכיבים בקיבה שקשה מאד לטפל בהם. הרפואה הקונבנציונלית מטפלת בצרבות בשיטות המוכרות לה – טיפולים תרופתיים וניסיון לזהות סוגי מזון הגורמים לצרבת. ואולם לאחרונה הכירה גם הרפואה המודרנית ביסוד הנפשי של הצרבת. נכון להיום מסכימים הרופאים מכל הזרמים ומכל השיטות, שהצרבת נובעת ממכלול רחב של גורמים וכי אחד הגורמים הראשיים בהתפתחות שלה הוא מתחים נפשיים. טיפול בצרבות על פי הרפואה הסינית, בניגוד לרפואה המערבית,, מנסה לזהות את הגורמים הספציפיים שהביאו לצרבת אצל המטופל, ולא לנסות להחיל עליו טיפולים כלליים או לרשום לו תרופות, שעצם השימוש בהן עלול לגרום לתופעות לוואי. גם הבדיקה של המטפל הסיני היא מקיפה, ונועדה לרדת לשורש העניין.

    השלבים של טיפול בצרבות לפי הרפואה הסינית

    בראש ראשונה, ובעיקר אם הצרבת היא אכן תולדה של לחץ נפשי ומתח, חשוב לשנות את אורח החיים. השבר הבא שעליו ימליץ כל מטפל ברפואה הסינית הוא שינוי תזונה, שיוריד בהכרח את רמת החומציות. בנושף, תוספי תזונה שונים וצמחי מרפא עשויים לתרום להורדת החומציות. ובדבר החשוב ביותר – דיקור סיני. הדיקור הסיני משפר את הזרימה של האנרגיה בגוף ומגדיל את היכולת שלו להתגבר על הצרבות, תוך הפחתה משמעותית של הלחצים. טיפול משולב ברפואה סינית מביא לתוצאות לטווח ארוך ומשפר מאד את איכות החיים של המטופל.  

    טיפול בצרבות באמצעות רפואה סינית

    טיפול בצרבות הנעשה במסגרת רפואה סינית עשוי לפתור את הבעיות לטווח הקצר והטווח הארוך. היתרון של הטיפול הוא בכך שנעשה ללא תרופות כימיות העלולות, לאורך זמן להשפיע לרעה ולגרום להתדרדרות המחלה. 

    הטיפול נעשה במסגרת ביקורים בקליניקה פרטית ואורך מספר מפגשים ככל הנדרש. כל התהליך נעשה בתהליך מסודר ומובנה שאותו קובע המטפל לאחר אבחנה והכרות מעמיקה ובשיתוף המטופל. 

    זיו אלקלעי – מומחה לרפואה סינית מתמחה בתחום העיכול ובעל שנים של ניסיון קליני עשיר.

    טיפול בצרבות – לשיפור איכות החיים והבראה מלאה

    התופעה הקלאסית של צרבת היא אכן צריבה בבית החזה או בגרון, אבל גם ניתן להרגיש בצרבת גם מועקה בחזה, מועקה או כאב בבטן או בשכמות, מועקה או כרב בגרון ואף דלקות גרון חוזרות, הרגשת גוש בגרון ודלקות ופוליפים במיתרי הקול. טיפול בצרבות עי רפואה סינית בשילוב עם דיקור סיני וצמחים ותזונה, תורם רבות לשיפור באיכות החיים לכל מי שסובל מהבעיה המציקה. ככלל, דיקור סיני הינו כלי טיפולי אחד מבין רבים שיש לרפואה הסינית להציע. דיקור מתבצע על ידי החדרת מחטים קטנות ודקיקות  לגוף בנקודות שנבחרות לכך על ידי המטפל ובהתאם לבעיה ממנו סובל המטופל. 

    במערכת העיכול מתגלות בעיות שונות. מבין המוכרות – הצרבת היא בעיה קלה, יחסית, שהסימפטום שלה הוא תחושת צריבה כואבת בוושט ומעט מתחת לעצם החזה. הצריבה מתחילה בבטן ועולה לגרון ולצוואר. לרוב, היא חולפת מאליה, אבל יש מקרים בהם ה"סוגר" שנמצא בין הקיבה לוושט אינו עובד בצורה תקינה ולכן הבעיה עלולה להפוך לכרונית (gerd) רפלוקס. בנוסף, קיום צרבת חזקה וחריפה יכולה להעיד על כיב קיבה. יש צורך לטפל בכל סוגי הצרבת המגיעים בתכיפות רבה ודיקור סיני בשיתוף עם צמחים ותזונה יכולים לסייע רבות.

    תהליך הטיפול בצרבת

    מטרת הטיפול היא החזרת האיזון למערכת במקביל להקלה מידית על הסימפטומים. הטיפול מתחיל באבחון והמטופל יישאל לבעיות מהן הוא סובל ויציג מסמכים רפואיים לפי הצורך. לאחר התשאול המקיף יוחלט היכן ובעזרת אלו מחטים הוא ישתמש כדי להביא לריפוי והקלה.

    הטיפול הראשון אורך כשעתיים (כולל הכרות, אבחון, בניית אסטרטגיה טיפולית וטיפול בדיקור בסופו) ולאחר מכן כל טיפול אורך כשעה והמטופל ממשיך לאחריו בשגרת יומו וללא כאבים. במהלך ולאחר הטיפול יש תחושת רוגע ואנרגיות חדשות.

    טיפול מקצועי, מסור ואישי בצרבת

    זיו אלקלעי- מומחה לרפואה סינית, בעל וותק של 23 שנות טיפול. בעל ידע רב שנרכש מלימודים השתלמויות, טיפולים והתמחויות לאורך שנים.בעל ניסיון שהצטבר מטיפולים מורכבים שנעשו ללקוחות רבים המגיעים עם בעיות ספציפיות דוגמת צרבות. נשמח להעמיד את הידע והניסיון לכל לקוח.

    שאלות נפוצות

    למה לטפל בצרבת בעזרת הרפואה הסינית?

    הרפואה המערבית כיום מתמקדת בטיפול בתסמיני הצרבת על מנת להקל על המטופל באופן רגעי. טיפול בדרכי הרפואה הסינית מתמקד בפתרון הבעיה מהשורש ולא מהתסמינים. 

    במה מתמקד הטיפול?

    הטיפול משלב בין מספר תחומים כגון שיפור התזונה, טיפול בצמחי מרפא, התמודדות עם לחצים וכמובן דיקור סיני. הטיפול עוזר למטופל לשנות את אורך חייו בצורה שתוריד את רמת החומציות בגופו.

    איפה נמצאת הקליניקה?

    הקליניקה של זיו אלקלעי יושבת באזור השרון. בגלל הניסיון הרב, היחס האישי ואפקטיביות הטיפול אנשים מגיעים לקלינקה מכל רחבי הארץ.

    ריפלוקס טיפול

    אם יש לכם את אחד או יותר מהסימפטומים הבאים, כנראה שאתם סובלים מריפלוקס. יכול להיות שאתם חווים כאבי גרון, צרידות או שיעול שחוזרים פעם אחר פעם, ויכול להיות שיש לכם בחילות או הקאות או צרבות או מועקה בבית החזה. לעיתים גם קושי בבליעה, הרגשת גוש תקוע בגרון, תחושה של ליחה בגרון, כאבים ברום הבטן או בחזה, תחושת צרבת שהיא מעין שריפה מאחורי עצם החזה ולא פעם מעבר של חומצה או מזון דרך הפה או מה שקרוי בשפה הרפואית – רגורגיטציה.

    לעיתים ריפלוקס יכול גם להתבטא כמועקה או צרבת כל כך חזקה שגורמת לכאבים או לחץ בחזה. אנשים לפעמים נבהלים וחושבים שעברו אירוע לבבי או התקף לב. עד כדי כך ריפלוקס יכול להיות משמעותי בסבל שהוא גורם. ראשית רצוי במצב זה כן לבדוק ולשלול אירוע לבבי ואת זה עושים באמצעות בדיקת אק"ג ובדיקות דם, ואם הכל בסדר עם הלב, רצוי ללכת לאבחון אצל אף אוזן גרון או גסטרולוגו. במידה והאבחנה היא ריפלוקס, דעו שבמרבית המקרים, ניתן להקל באופן מיידי על התופעות בדרכים טבעיות בבית וניתן גם לרפא ריפלוקס לחלוטין על ידי טיפול של רפואה סינית

    ריפלוקס טיפול – נעים להכיר

    ריפלוקס או בשמו השני – מחלת ההחזר הקיבתי ושטי, היא מחלה בה תוכן הקיבה החומצי עולה למעלה ועלול לגרום לנזק  במעטפת הפנימית של הוושט. הגורמים למחלה לא ממש ידועים לרפואה המערבית,  ולרוב מאבחנים בקע סרעפתי, עיכוב בפינוי המזון מהקיבה, עלייה בלחץ התוך בטני, עיכוב בפינוי הוושט וגורמים נוספים כמו תרופות שונות ומזונות כאלו ואחרים שמחמירים את הבעיה. כל הנ'ל לא מעידים על מקור הבעיה. הטיפול יהיה באמצעות תרופות שונות שמעכבות משאבות מימן כמו אומפרדקס, לוסק ואחרות. אם הטיפול הזה נכשל כמו גם אם סובלים יותר ויותר מההחזר הושטי, בדרך כלל הצעד הבא יהיה לעשות אנדוסקופיה או טיפול כירורגי כזה או אחר.

    .טיפול בריפלוקס ברפואה הסינית

    הרפואה הסינית מציעה פתרון אמיתי לבעיית ריפלוקס טיפול במקור הבעיה וגם הקלה מיידית על הסמפטומים. כלי הטיפול של הרפואה הסינית מגוונים וכוללים צמחי מרפא, דיקור סיני, תזונה מאוזנת ומבריאה ותוספי תזונה שונים. הכל לפי הצורך והרצון. 

    כמובן שטיפול מוצלח מתחיל באבחנה מסודרת ומעמיקה, הכרות עם המטופל והבעיה שהוא סובל ממנה, רישום אסטרטגיית הטיפול וייעוץ. 

     זיו אלקלעי בעל נסיון של למעלה מ 20 שנה, מתמחה בטיפול בבעיות של מערכת העיכול, שייך לאיגוד הרפואה הסינית בישראל ומשלב מגוון כלים טיפולליים של הרפואה הסינית כדי להגיע לתוצאות מהירות ועל כך מעידים מאות מטופליו

    כל מה שאתם צריכים לעשות הוא ליצור קשר ולקבל את כל המידע שאתם צריכים בדרך להרגיש טוב יותר!

    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support