הרפס

    INFLAMMATION OF THE ORAL MUCOSA - הרפס

    נגיף ההרפס הוא שכיח ביותר בקרב אוכלוסיית העולם ומתבטא בדרכים רבות. פחות מ-10% מכלל הילדים הלוקים בפעם ראשונה בזיהום הנגרם ממחולל זה מראים סימני מחלה. 

    סוגי הרפס

    • סוג 1 –  מועבר ברוק ובהפרשות מערכת הנשימה העליונה. זיהום כזה יכול לפגוע בפה, בעור ובעיניים.
    • סוג 2 – הינו זיהום במערכת הגניטאלית ומועבר במגע מיני.

    התבטאויות נוספות של ההרפס:

    זיהום יילודים (מועבר בתעלת הלידה או בתקופה ראשונה של החיים, גם בברית מילה), זיהום של העין (לחמית, קרנית), דלקת המוח (זיהום חריף ומסוכן ביותר של הרפס סימפלקס), הרפס זוסטר (זיהום חמור אשר מתבטא בפגיעה עורית, כואבת ושלפוחיות).

    ישנם 2 התבטאויות של הרפס באזור הפה:

    דלקת של החניכיים והפה, שכיחה ביותר בגיל הגן, ישנה התפתחות של מחלה הכוללת חום גבוה, נפיחות חניכיים ודמם, כיבים כואבים בפה, חך ולשון, קשרי לימפה בצוואר מוגדלים והילד התקשה לשתות ולאכול. התרופה הטובה ביותר למחלה זו היא הזמן (כשבועיים), וניתן להקל על הסימפטומים ע"י משחות או טיפות מאלחשות. יש להיזהר מהתייבשות הילד.

    פצעים סביב הפה, זיהום חוזר של הרפס סימפלקס. הביטוי יהיה לרוב מסביב לשפתיים ויכול להופיע בזמן מחלה אחרת, עייפות פיסית, מתח נפשי וחולשה של מערכת החיסון. הטיפול הניתן הוא ע"י משחה למריחה על השפתיים עם הופעת הסימפטום.

    הטיפול במרפאתי בכל סוג של הרפס מחולק לשניים:

    • החלק הראשון מיועד לטיפול בסימפטום. הוא כולל משחות צמחיות, ספריי על בסיס צמחי ודיקור סיני אשר יכולים בהחלט להקל על הזיהום המקומי.
    • בחלק השני של הטיפול, נתמקד בחיזוק מערכת החיסון וניקוי הכבד, במטרה למנוע התבטאויות בעתיד.

    לסיכום,

    ווירוס ההרפס קיים במערכת באופן תמידי, הוא מתבטא בזמן חולשה מסוימת של מערכת החיסון (רגשי, נפשי או פיסי), לכן כל כך חשוב לחזק את מערכת החיסון וכך למנוע את התבטאות הנגיף בעתיד.

    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support