קנדידה

    המילה קנדידה מעוררת מחלוקת רבה בין המטפלים והרופאים. ישנם נתונים ומחקרים שתומכים בשני הצדדים ובינתים אנשים רבים סובלים מתופעות רבות של קנדידה וללא פתרון ממשי או תשובה חד משמעית.

    גם רופאים יודעים ואומרים שקנדידה יכולה לגרום לנזקים ולמחלות שונות, אבל הטענה היא שעד כה הוכח, שקנדידה יכולה לגרום לנזק רק לאנשים מאוד חולים, בעלי מערכת חיסונית חלשה ביותר (כמו חולי איידס או סרטן). לשאר המקרים (אנשים בריאים), הקנדידה יכולה לגרום לתופעות קלות בלבד כגון פטרייה בנרתיק או בציפורניים ולא יותר.

    הרפואה הסינית רואה קשר ותהליך ברור, שמתחיל בחולשה של מערכת החיסון, לקיחת תרופות שונות במשך שנים ותופעות קלות ושנגמר במחלות קשות כמו סרטן, אסטמה, אלרגיה, טרשת נפוצה ועוד…

    מהי קנדידה?

    קנדידה או בשמה המדויק – קנדידה אלביקאנס, היא סוג של פטריית שמרים שנמצאת באופן קבוע ותקין בעיקר במעי הגס ולעיתים נמצאת הקנדידה מעט גם באזור הפה, נרתיק האישה והעור.

    מכיוון שקנדידה קיימת בגוף באופן טבעי ולא מסכן, קשה לבדוק ולהגיד בוודאות שהיא יכולה לגרום לנזקים ולמחלות שונות.

    איך מתחילה הבעיה של הקנדידה?

    כמו כל דייר טוב, כל עוד הוא קטן וחלש, נשאר בביתו ולא עושה הרבה רעש, אז הוא הדייר המושלם שלא גורם לנזק. כך גם הקנדידה במעיים. באופן נורמאלי, הקנדידה נמצאת ביחס נמוך לחיידקים הטובים שנמצאים במעיים, לכן מערכת החיסון יכולה למנוע התפשטות של הקנדידה במעיים ולכל הגוף.

    הסכנה האמיתית היא שמערכת החיסון נחלשת וכשהקנדידה גדלה ומתפשטת לאיברים אחרים בגוף דרך הדם. במצבים מסוימים, הקנדידה מפתחת איברים שורשיים (מעיין זנבות), והם מסוגלים לחדור לגוף ומערכת הדם דרך דפנות המעי הגס.

    איך בודקים האם יש לי קנדידה?

    מכיוון שעדיין הרפואה לא מקבלת את נושא הקנדידה באופן מוחלט, קופות החולים לא מאפשרת לעשות בדיקת צואה למציאת קנדידה.

    יש שתי אפשרויות לבדיקת קנדידה:

    1. יש לעבור על כל רשימת התופעות והמחלות שחושדים שנגרמים בעקבות קנדידה. ככל שקיימות יותר תופעות, כך הסיכוי לקנדידה עולה.
    2. בדיקת צואה במעבדות פרטיות בחיפה או בפתח תקווה. תוצאות הבדיקה מעידות על אחוזי הימצאותה של הקנדידה המעיים.

    תופעות ומחלות שנגרמות כתוצאה מקנדידה

    • הקנדידה שפוגעת במערכת העיכול – גורמת לנפיחות בבטן, גזים, כאבי בטן, צרבת, מעי רגיז, שלשול או עצירות והשמנה.
    • קנדידה שפוגעת בנשים – גורמת פטרייה בנרתיק, דלקות חוזרות בשלפוחית השתן, דלקות וגינאליות או גירודים בנרתיק, חוסר פוריות, חוסר חשק מיני, תכיפות במתן שתן, נשירת שיער, כאבי מחזור, כאבי חזה, מחזור לא מסודר.
    • קנדידה שפוגעת בגברים – גורמת לחוסר פוריות בעקבות ירידה בספירת הזרע ובאיכות הזרע, נשירת שיער, עצבנות וחוסר סבלנות.
    • קנדידה שפוגעת במערכת העצבים – גורמת לשינויים במצב הרוח, דיכאון, חרדות, עצבנות, חוסר ריכוז, ירידה בזיכרון.
    • קנדידה שפוגעת במערכת החיסון – גורמת לחולשה כללית, מחלות חוזרות, אלרגיות, אסטמה, סינוסיטיס, ליחה ונזלת, ברונכיט ופריחה על העור.
    • קנדידה שפוגעת במערכות כלליות – גורמת לעייפות כרונית, תחושת ערפול וטשטוש, טרשת נפוצה, סרטן, פטריות בציפורניים, כאבי שרירים ובעיות שינה.

    הגורמים להתחזקות והתפשטות הקנדידה בגוף

    הגורמים העיקריים והמוכחים להתפשטות הקנדידה הם:

    • אנטיביוטיקה – חייבים להודות באמת, ארץ ישראל היא אחת הארצות שמשתמשות הכי הרבה באנטיביוטיקה בעולם. לעומת זאת, ארץ ישראל היא אחת הארצות הכי היגייניות בעולם. קשה לומר, אבל עדיין הקלות לקבלת מרשם אנטיביוטי מרופא בארץ היא פשוט הזויה. לעיתים רבות, הרופאים אפילו לא מסתכלים על המטופל, שלא נדבר על לבדוק במרפאה או לבדוק במעבדה. לצערי המציאות הזו גורמת לאלפי ילדים ומבוגרים להשתמש בכמות גדולה של אנטיביוטיקה.
    • אנטיביוטיקה היא הגורם הראשון והעיקרי לחיסול החיידקים הטובים במעיים (אלה שנלחמים נגד הקנדידה) ולהחלשת מערכת החיסון.
    • רופאים אומרים שכמות האנטיביוטיקה צריכה להיות ענקית בשביל באמת לגרום לנזק של מערכת החיסון ולהתפשטות קנדידה בגוף, אבל למה הכוונה – ענקית? האם 3 פעמים בשנה זה ענקית? האם ילד בין 6 שכבר השתמש באנטיביוטיקה 15 פעמים לפחות, זה ענקית? האם אישה בת 40 שהשתמשה 30 פעמים באנטיביוטיקה בחייה זה כמות ענקית? לדעתי ומניסיוני, אלה מקרים נפוצים, שכיחים ונורמאליים ביותר בארץ ולפחות במרפאה שלי, וכן, זו כמות שמספיקה בהחלט לגרום לנזק ולגרום לקנדידה להתפשט בגוף ולגרום לנזקים שונים.
    • תרופות שונות מלבד אנטיביוטיקה – התרופות העיקריות, מלבד אנטיביוטיקה שגורמות להתחזקות קנדידה הם – סטרואידים, גלולות למניעת הריון, תרופות משככות כאב ואנטי דלקתיות ותרופות הורמונאליות שונות (בעיקר בעקבות טיפולי פריון).
    • מחלות הגורמות לקנדידה להתפשטות – כאשר אדם חולה במחלה כרונית, יש שימוש מתמשך של תרופות, אך גם חולשה תמידית של מערכת החיסון. שני האלמנטים האלה, גורמים להתפשטות והתחזקות הקנדידה. המחלות העיקריות שהוכחו כמעלות סיכון לקנדידה הן- סכרת, חוסר איזון של בלוטת המגן ועודף כולסטרול.
    • רעלים ומתכות – הצטברות של רעלים ומתכות שונות בגוף מחלישות את מערכת החיסון ועוזרות לקנדידה להתחזק. המתכות והרעלים השונים מצטברים בגופנו בעיקר מתרופות, עישון, זיהום אוויר, תזונה ותכשירי טיפוח שונים.
    • תזונה – תזונה עשירה בפחמימות, סוכרים ושמרים מחזקת ומזינה את הקנדידה ומחלישה את מערכת ההגנה של הגוף. נתונים סטטיסטיים מראים שילדים צורכים פחמימות, כפול 4 לפחות מהמומלץ ומבוגרים, כפול 2 מהמומלץ.
    • מתח / סטרס – סטרס היא מילה מאוד כללית שמתארת מצב רגשי לא מאוזן שנמשך לאורך זמן. המצב הרגשי יכול להיות מתח, עצב, דיכאון, עצבנות, כעס, פחד, דאגה, או כל רגש מטריד אחר. לאורך זמן, סטרס מחליש את מערכת ההגנה ואת האיברים הפנימיים וכך מחזק את הקנדידה במערכה כנגד מערכת החיסון.

    טיפול רפואי בקנדידה

    במקרה של קנדידה, הרפואה המודרנית לא מתייחסת למערכת החיסון, אלה מתייחסת לקנדידה באופן מקומי. עיקר הטיפול הוא בפטרייה/ קנדידה עצמה כטיפול בציפורניים, נרתיק או בפה. ישנן משחות או נרות לטיפול מקומי או תרופות כמו פלוקונזול או וניסטטין.

    לאחרונה, פרסם מנהל התרופות האמריקאי הודעה שקובעת חד משמעי שהתרופות גורמות לפגיעה גדולה לכבד ולהרעלתו ולאוטם שריר הלב.

    קנדידה ורפואה סינית

    לפי הרפואה הסינית, המקור להופעת הקנדידה קשור לחולשה של מערכת העיכול ומערכת החיסון. מבין כל האיברים, נתרכז בטיפול באיזון הכבד, טחול, מעי הדק והגס והכליות.

    טיפול בקנדידה ע"י רפואה סינית

    ראשית, אני שמח לבשר שניתן לעזור ולהיפתר מהקנדידה. לעיתים, לוקח מעט זמן לחזק את מערכת החיסון ולהתגבר על הקנדידה העקשנית, אבל המאמץ בהחלט משתלם מכיוון שחשים בשיפור ניכר באיכות החיים.

    הטיפול האידיאלי בקנדידה הוא השילוב בין תזונה, דיקור סיני, צמחי מרפא ותוספי תזונה.

    מטרת הטיפול היא חיסולה או הפחתה בכמות הקנדידה, במקביל לחיזוק מערכת החיסון ובמקביל להרעבתה של הקנדידה.

    מכיוון שהטיפול משלב מספר כלים, ומכיוון שהטיפול ברפואה סינית לא רק מתרכז בלהביס את הקנדידה, אלה גם בשיקום מערכת החיסון, הקנדידה פוחתת והסיכויים שהיא תחזור קטנים מאוד.

    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support