4 סיבות טובות לשלב יותר כורכום בתפריט שלכם

    נכתב ע"י טבע בריא

    כורכום הינו צמח מרפא המשמש לטיפול בבעיות רפואיות מגוונות, ומוכר כבעל השפעה רב תחומית. במאמר הבא, נרחיב על סגולותיו הרפואיות של הכורכום, ובאילו מקרים הוא אפקטיבי במיוחד. המאמר נכתב באדיבות טבע בריא.

    מהו הכורכום?

    כורכום הינו צמח רב שנתי ממשפחת הזנגביליים, אשר גדל בסין, בהודו ובארצות טרופיות נוספות. מלבד היותו צמח המשמש למרפא, כורכום משמש כמאכל נפוץ באזורי הגידול שלו, והינו תבלין פופולארי במטבח האסיאתי. בהיבט הסגולי שלו, כורכום נתפס כצמח מרפא אפקטיבי מזה אלפי שנים, והרפואה ההודית המסורתית מצביעה על הכורכום כיעיל לטיפול בבעיות עור, בבעיות כבד, במחלות מעיים, בבעיות בדרכי השתן, ועוד.

    למה כורכום כל כך בריא?

    סגולות הכורכום המסורתיות נבחנו באלפי מחקרים בשנים האחרונות, ורבות מהן אוששו במדע המודרני. בעשרות השנים האחרונות בוצעו מחקרים רבים בעולם המערבי, אשר סקרו את השפעתו הרפואית של הכורכום. חלקם הארי של המחקרים בוצעו עם החלק הפעיל המרכזי בכורכום – כורכומין. כיום, מקובל להשתמש בתמצית כורכום תקנית אשר מכילה תשעים ושבעה אחוזי כורכומין.

    כורכום כנוגד סרטן

    מחקרים רבים בחנו במשך השנים את השפעת הכורכומין (הרכיב המרכזי בכורכום) על גידולים סרטניים, ורבים מהמחקרים הוכיחו כי כורכומין מוביל לעיכוב בשגשוגם של תאים סרטניים שונים. מחקר שהתבצע בטייוואן סקר עשרים וחמישה חולים בעלי נגעים מסוגים שונים במצב טרום ממאיר.

    לאחר צריכה של כורכומין באופן קבוע, נצפה שיפור במצבם של שבעה מתוך המשתתפים במחקר. מחקר אחר שהתבצע באנגליה סקר חמישה עשר חולי סרטן מעי גס, אשר צרכו כורכומין באופן יום יומי במשך ארבעה חודשים. המטופלים, שמחלתם הייתה במצב מתקדם, אובחנו בראשית הטיפול כבעלי מחלה פעילה, ועם סיום צריכת הכורכומין, אובחנו שניים מתוכם כבעלי מחלה יציבה.

    שלושה מטופלים נוספים העידו כי איכות חייהם השתפרה במידה ניכרת. מחקרים שנערכו במודל מעבדתי ובמודל חיה העלו כי כורכומין מעצים את השפעת הטיפול הכימותרפי, וכי שילוב של כורכום עם כימותרפיה מגבירה את האפקט האנטי גידולי של טיפולי הכימותרפיה. כמו כן, מחקרים שונים העלו כי כורכומין מגביר את השפעת הקרינה על עיכוב שגשוגם של תאי סרטן מסוימים.

    כורכום כנוגד אלצהיימר

    מחקרים שבחנו את השפעת הכורכום על מחלת האלצהיימר הוכיחו כי רכיבים מסוימים אשר בודדו מכורכום הגנו על כלי הדם מהצטברות של פלאקים אמילואידים המתמקמים בין תאי המוח. פלאק זה, הנוצר מהצטברות בעייתית של חלבון, גורם לסתימה בצינורות האספקה לתאי העצב ולכלי הדם, וגורם למוות התאים. מוות תאי העצב הינו הגורם העיקרי אשר מוביל למחלות אלצהיימר, דמנציה ומחלות מוח ניווניות אחרות. השפעת רכיבי הכורכום על הפלאקים האמילואידים הינה פעילות אנטי חימצונית, אשר מעכבת את ההצטברות של משקעי חלבון במוח.

    כורכום כנוגד דלקת

    כורכום הוא אחד מנוגדי החמצון העוצמתיים ביותר שקיימים בטבע, ויעיל ביותר למניעת דלקות, חיידקים, נגיפים ופטריות, וכמובן – לטיפול בהם. אחד השימושים הפופולאריים בכורכום כנוגד דלקת הוא טיפול במחלות מעיים דלקתיות, כמו קוליטיס וקרוהן.

    גם למחלות דלקתיות כמו דלקת מפרקים שגרונית, דלקות הנפוצות בקרב חולי סוכרת מסוג 2, ודלקות אחרות, טיפול בכורכומין נחשב ליעיל ביותר. מחקרים מוכיחים כי הפעילות האנטי דלקתית של הכרוכומין שבכורכום הינה עוצמתית ביותר.

    כורכום מחזק את יכולת התנגודת של הגוף, מונע דלקות כרוניות, מסלק הצטברות פלאק על דפנות כלי הדם, ועוד. כמו כן, כורכומין נמצא גם כמעכב היווצרות אנזימים תומכי דלקת, ובניגוד לתרופות קונבנציונליות אנטי דלקתיות, השימוש בכורכום איננו מלווה בכל תופעות לוואי.

    הכורכומין שבכורכום נחשב לאמצעי עוצמתי ביותר לטיפול בדלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis). דלקת מפרקים שגרונית גורמת לנפיחות, כאבים ונוקשות במפרקים, עד לאובדן של תפקוד המפרקים. תפוצתה של דלקת מפרקים שגרונית עומדת על כאחוז אחד מכלל האוכלוסייה הבוגרת, והיא מתרחשת, בדרך כלל, לאחר גיל ארבעים.

    מחקר שבדק את השפעת הכרוכומין שבכורכום על דלקת מפרקים שגרונית העלה, כי כורכומין משפיע באופן חיובי על דלקת מפרקים שגרונית, ללא תופעות הלוואי האופייניות לטיפול תרופתי בדלקת מפרקים שגרונית. טיפול בכורכום הוכח כמקל על נוקשות המפרקים עם הקימה בבוקר, מפחית את היקף הנפיחות באזור המפרקים ומשפר את יכולת ההליכה של החולים.

    כורכום כאמצעי טיפול רב תכליתי

    • כורכום יעיל לטיפול במגוון מצבי דלקת, בין היתר, לטיפול בדלקות גרון ובדלקות במערכת הנשימה העליונה.
    • כורכום מחזק תפקודי כבד ומסייע לגוף בסילוק של רעלים ופסולת.
    • כורכום מאיץ את זרימת הדם בגוף.
    • כורכום מגן על מערכת הלב וכלי הדם.
    • כורכום יעיל לטיפול בבעיות במערכת העיכול.
    • כורכום יעיל לטיפול בפצעים ובדימומים.
    • כורכום משכך כאבים.
    • כורכום ממגר זיהומים נגיפיים וחיידקיים.
    • כורכום יעיל לטיפול בפצעי בגרות ובבעיות עור אחרות.
    • כורכום יעיל לטיפול בפטריות ברגליים.
    • כורכום מונע היווצרות של קרישי דם.
    • כורכום יעיל לטיפול בצרבת.
    • כורכום מונע היווצרות של אבנים בכיס המרה ואף יעיל לטיפול באבנים שנוצרו בכיס המרה. פעילות הכורכום מעודדת הפרשת מיצי מרה וזרימתם, ובכך מונעת את היווצרותן של אבני מרה.
    • כורכום מפחית רמות כולסטרול רע (LDL) ויעיל לטיפול ברמות כולסטרול גבוהות.

    לסיכום,

    הכורכום יעיל במניעת דלקות. כמו כן הוא גם נוגד סרטן. בזכות היותו גם נוגד חמצון הוא גם מסייע במניעת אלצהיימר. בעקבות הסיבות הללו הוא בריא מאוד למאכל לכל הגילאים ובמיוחד למבוגרים.

    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support